Да се забавляваме със съботния стрийм на 5-ти септември!

от

публикувано на 03.09.2020

И тази събота бъдете с детския стрийм. Екипът на „Детското.БНР“ ви е подготвил интересна и богата програма, пълна с безброй забавления!

Ще започнем с приказките, които звучат през седмицата в рубриките ни „Ранобудно петленце“ и „Време за приказка“. Чували ли сте историята на онзи светофар, който светел в синьо и не искал никакви други цветове? Разбира се, веднага се досетихте, че това е приказката „Светофарът“, написана от Джани Родари… После ще се разходим до морския бряг, за да се запознаем с един нетърпелив кораб. Той нямал търпение да отплава в открито море и да види целия свят. Ще ви разкажем и за „Храбрата Моли“, която живее в Англия и за най – страшната котка в света. От поредицата ни „Златни гласове в приказките“ ще чуете „Много шум за нищо“, в изпълнение на любими български актьори. И най-малките ни автори също имат своето място в програмата. „Приказка за живата планина“ е написана от дете.

Веднага след това идва ред и на „Детското.БНР“, с Калина Колева. Ще ви срещнем с известни приказни герои и ще научите повече за приказките, от които те идват. А  после  ви очакват стари истории, обърнати малко наопаки.

Дойде време и на работилницата за фантазьорстване и невероятстване. В нея Ирина Вълчанова и нейните помощници ще ви разкажат за паралелните светове. А малко след това ви очаква едно невероятно приключение до градчето Йоро, което се намира в Хондурас. В рубриката ни „Тайни и загадки“ ще се опитаме да раберем защо всяка пролет в морето се извивала „рибна“ буря и засипвала мястото с дъжд от риби.

Следва етнографската ни рубрика „Яйцето на света“. Този епизод Ани Маринова е посветила на гората и ще ви разкаже какви са били старинните вярвания на хората към дърветата, които растели в планините.

Хайде сега да  отворим и музикалната ни кутийка, за да чуем каква мелодия е скрила в нея Даниела Найденова!

Продължаваме с музика и рубриката ни „От соул до рокендрол“. И този път Тома Спространов ще продължи да ви разказва за децата-звезди, стъпили на музикалната сцена от съвсем малки. Поредната музикална картинка ще ни срещне с едно  момиченце от Грузия, което изпя на света „Оранжевата песничка“. Тя се казва Ирма Сохадзе.

Ще завършим с пореден епизод на „История на изкуството за деца“. Ще ви разкажем за известните градини от древна Персия.

И всичко това с много музика и песни, специално подбрани за вас от музикалния ни редактор Албена Велева.

Бъдете с нас от 9 до 12 часа, на 5 септември и се забавлявайте!

 

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: