Детският съботен стрийм на 12 септември 2020

от

публикувано на 09.09.2020

Пак ще бъдем на линия, точно в 9.00 часа в сайта и чак до 12.00 ще се забавляваме, с приказки, песни и интересни истории.

На приказките ще отделим най-много време: английска, хавайска, норвежка, приказката на Доналд Бисет за червеното лисиче, „Самохвалко“ на Георги Караславов и „Вълшебният мед“ на Дядо Пънч…Три от избраните истории пък, са сред най-старите в света – тази за Тор и гигантът / един от най-известните скандинавски митове! / и   „Завс“ и „Аполон и Артемида“ / може би, сте чели някои от старогръцките митове и легенди…/. Няма да ви оставим и без приказка, написано от деца за деца: ще ви разкажем историята на един много изобретателен принц.

Следват предизвикателствата на Клуба на фантазьорите, с Ирина Вълчанова. Ще можете да се включите в някои от нашите най-вълнуващи „магични пътувания“.

В етнографската ни рубрика „Яйцето на света“ Ани Маринова ви е приготвила любопитната история за пътешествията на Миклухо- Маклай  при папуасите в Нова Гвинея.

Ще послушате хубава музика и ще поразсъждавате върху  скритата в нея приказка в поредния епизод на „Музикална кутийка“, а после Тома Стпространов ще ви запознае отблизо с групата „Джаксън файв“, част от която е бил и невероятният Майкъл Джаксън, в „От соул до рокендрол“.

Завършваме с „История на изкуството за деца“, където ви очакват „Приказки от Пламтящата планина“.

Песните в тричасовата ни среща подбира музикалният редактор Албена Велева.

Среща на 12 септември 2020 г, от 9.00 до 12.00 часа, на адрес https://detskotobnr.binar.bg !

 

Източник: Уикипедия

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: