Приказната програма на „Ранобудно петленце“

от

публикувано на 11.09.2020

От 14 до 18 септември ви очаква нова приказна седмица по програма „Христо Ботев“.

Къде се намира Страната на хилядите слънца ще научите от историята „За звездите и планетите“ на Ефрем Левитан в понеделник, на 14 септември.

Във вторник, на 15 септември, ще ви събудим с една особена математическа задача. Посрещнете първия учебен ден със забавната история на писателя Марсел Еме – „Трудната математическа задача“.

Как мислите – колко прави 3 плюс 3? Според някои принцеси е най-малко милион! В сряда, на 16 септември, очаквайте словашката приказка „Учената принцеса“.

Един ден от голямо динозавърско яйце са излюпило малко динозавърче! Какви са приключенията на „Малкото динозавърче“ ще разберете в четвъртък, на 17 септември, когато звучат приказки, написани от деца за деца.

Някога едно плашило се чувстваше ужасно самотно, защото всички бягаха от него. Какво предприе ще чуете в петък, на 18 септември, когато ще звучи една от Приказките за кораби, плашила и щурчета на Мила Канджева – „Плашилото“.

„Ранобудно петленце“ звучи всеки делничен ден, от понеделник до петък, в 7 без 10 часа, по програма „Христо Ботев“. Слушайте ни и онлайн на интернет адрес: http://player.bnr.bg/?p=2.

Източник: Shutterstock.com

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: