Есенен фестивал на пеперудите в Пловдив

от

публикувано на 16.09.2020

Още малко и няма да можем да се радваме на пеперудите по полянките и в гората – в студените месеци те не могат да летят и остават неподвижни. Само пеперудата монарх, може да измине до 4000 км, за да презимува в топлите страни: тя е единствената пеперуда, която мигрира като птиците…

В света има около 180 000 вида пеперуди и е много интересно да научим нещо повече за тях, нали?

Природонаучният музей  в Пловдив ви кани този петък и  събота, на 18 и 19 септември  2020 г., на  Фестивал на пеперудите , от 11:00 до 16:00  часа. Ще можете да наблюдавате пеперуди под микроскоп, ще участвате в презентация и викторина с награди. Ще видите и първия епизод  на„Пъдпъдък дейли” – „Земя на пеперудите“ .

За вас ще работи и ателието за боди арт – ще ви научат как  да нарисувате красива пеперуда на лицето си. А който се запали по пеперудите, може да се включи и в Работилницата за препариране.

В двата дни на Фестивала, в музея ще бъдат изложени най-добрите рисунки от конкурса „Магическият свят на пеперудите – метаморфоза“, който се проведе през месец март. Печелившите участници бяха наградени през месец април, но поради извънредното положение в страната, не беше организирана изложба и официално награждаване.

Източник: Уикипедия

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: