Детският съботен стрийм на 19 септември

от

публикувано на 18.09.2020

Как мислите – колко прави 3 плюс 3? Колко трудна може да бъде една математическа задача? Къде се намира Страната на хилядите слънца? Защо в миналото нашите прапрабаби смятали хляба за свещен?

Забавлявайте се с детския съботен стрийм на Българското национално радио тази събота, на 19 септември, от 9:00 до 12:00 часа. Интернет адресът е http://detskotobnr.binar.bg.

Точно в 9:00 часа започва приказният ни час. Подготвили сме ви приказки от Ефрем Левитан и Марсел Еме, приказки за кораби, плашила и щурчета от Мила Канджева, ще чуете словашката приказка за „Учената принцеса“, която настоявала, че три плюс три прави милион, и още английски и африкански приказки, а също и древногръцки митове и легенди за звездите.

След приказния час е време за „Пътешествия в Космоса“ с ДЕТСКОТО.БНР и Калина Колева.

Съботният стрийм ще продължи с Работилницата ни за фантазьорстване и невероятстване. Заедно с Ирина Вълчанова ще съчинявате „Приказка с три думи“.

В детския стрийм ще звучи и рубриката ни за класическа музика за деца – „Музикална кутийка“. Какво е скрила този път в нея Даниела Найденова ще научите в събота!

Защо в миналото нашите прапрабаби са смятали хляба за свещен? Какви видове хляб са замесвали те, как и по какви поводи са ги украсявали? Очаквайте етнографската ни рубрика „Яйцето на света“, в която Ани Маринова ви е подготвила любопитен разказ за вярванията и обичаите на българите.

Тома Спространов, в рубриката от „Соул до рокендрол“, тази събота продължава да разказва за рок музиката и представя музикалния стил „хард рок“, характерен с агресивните си вокали, с електрически и бас китари, барабани и клавири.

Детският стрийм, както всяка събота, ще завърши с епизод от рубриката „Историята на изкуството за деца“. Очаквайте „Приказки за цветя и древни духове“.

Любимите ви песни в детския стрийм избира музикалният ни редактор Албена Велева.

Очаквайте специалната ни тричасова детска програма в събота, на 19 септември, 2020 г., от 9:00 до 12:00 часа!

 

Източник: Led Zeppelin, 1977 година / Уикипедия

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: