Детският съботен стрийм на 26 септември

от

публикувано на 25.09.2020

В съботния стрийм на 26 септември , между 9.00 и 12.00 часа,  на адрес www.detskotobnr.binar.bg , сме подготвили специално за вас:

Приказки от цял свят:  ще чуете защо е умен „Цар лъв“, кой е „Бащата на всички койоти“, какви ги върши „Селянинът-звездоброец“, какво крие „Черната мида“, къде се намират „Арестуваните каменни статуи“. Очакват ви още много  вълнуващи разкази и  невероятни герои!

В „Детското.БНР“, заедно с Ани Маринова, децата ще споделят къде и как изкараха летните дни. Най-запомнящите се случки, изпълненини със слънчеви лъчи, морски бриз или планински аромат.  Така, с хубавите спомени от лятото, посрещаме първите есенни дни и ви пожелаваме още весели игри и незабравими преживявания.

В „Работилничката за фантазьорстване и невероятстване“ с Ирина Вълчанова, малчуганите ще се впуснат в търсене на отговор на въпроса: „Кое е първото вълшебство в света?“.

Какво значение се крие зад думата „паспал“? Дали е  странно нещо за ядене или може би митично животно? Слушайте Детския съботен стрийм и ще разберете.

Не сме пропуснали и  етнографската рубрика „Яйцето на света“ с Ани Маринова. В нея ви очаква пътешествие по стъпките на цивилизацията. То ще започне от Средновековна Европа, когато един венециански дож решил да се омъжи за византийска принцеса. Принцесата се хранела с вилица, а това предизвикало бурното недоволство на католическите свещеници. Защо, ще научите в етнографската рубрика „Яйцето на света“.

В поредицата  „Музикални картинки“ Тома Спространов представя легендарния джаз-музикант Луис Армстронг.

„История на изкуството за деца“ е посветено на „Древното преселение“. Ще чуете историята за появата на Страната на черноглавите – Шумер, ще научите тайните на разгадаването на клинописното писмо и ще разберете как
изчезва град Брахминабад.

Музикалното оформление на съботния детски стрийм е на редактора Албена Велева.

Източник: https://pixabay.com/

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: