Дракончето с шоколадово сърце

от

публикувано на 29.09.2020

Всички знаете, че драконите са големи и много страшни! Бълват огън и са вечно сърдити. А можете ли да си представите дракон, който може да бъде надхитрен и то само с една чаша горещ шоколад? Отговорът е да! Защото този дракон е много любопитен!

Тя се казва Авантюрин и е героиня от книгата „Дракончето с шоколадово сърце“, от Стефани Бърджес. Ето нейната история: Авантюрин е най-свирепият и смел дракон в планината. И тя е готова да го докаже на семейството си, като напусне сигурността на пещерата им и залови най-опасната плячка от всички – човекът. Но когато мъжът, когото среща, я примамва  да изпие вълшебен горещ шоколад, Авантюрин се превръща в дребно момиче, с малки зъби, никакъв огън и без нито един драконски нокът.

Изведнъж вместо месо й се прияжда шоколад и то в огромни количества. Завръща се в пещерата и започва да разучава рецепти за приготвяне на тази вкусотия. Така от зъл дракон, тя става добра, защото шоколадът я превръща в приятен и позитивен човек. Накрая момиченцето успява дори да си направи сама шоколадова къща, от която да подарява шоколадови сладки на децата.

„Дракончето с шоколадово сърце“ вече е в книжарниците, а в Европа и САЩ книгата спечели няколко награди. А какво още ще се случи, ще разберете, когато прочетете книгата. Не ви ли се прияде шоколад?

Източник: Издателство "Ибис"

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: