Специалната ни програма в сайта тази събота

от

публикувано на 01.10.2020

И тази събота от 9 до 12 часа, бъдете с детската съботна програма, на адрес https://detskotobnr.binar.bg,

Ще започнем с приказките, които звучат в рубриката ни „Ранобудно петленце“. Знаете ли коя е вещицата, която живеела в килера? Ако отговорът е „не“, тогава чуйте тази приказка, написана от Пиер Грипари. После ви очаква среща с „Хитрият Бадарчи“… А кои са „Крокодилите на влюбения артист“? Може би те живеят в „Необикновения град“?… После понеже навън вече  настъпи есента, ще ви разкажем и „Историята на кестена“. Ще чуете и приказката за „Трите диаманта“, както и забавните случки от живота на „Джуджето Джеф“. Няма да пропуснем и приказките, написани от деца. Тази седмица ви предлагаме „Приказка за двата микроба“.

Продължаваме с щуротиите на обичания от всички  забавен, чаровен, интелигентен и прелюбопитен триглав змей. Той, както знаете ще се вихри с пълна сила в състезанието „Златната ябълка“.

Следва  среща в Работилничката за фантазьорстване и невероятстване. С Ирина Вълчанова ще пътуваме из тайните кътчета на света, за да открием какви съкровища се крият в тях. В това издание на предаването ще ви разкажем за Вълшебния медальон. После се пригответе за едно необичайно интервю и то не с кого да е, а с кикотещата се с цяло гърло и препускаща между дърветата, яхнала любимата си метла – Баба Яга. Не го пропускайте, ще бъде много забавно!

Дойде ред и на етнографската ни рубрика „Яйцето на света“. В този епизод Ани Маринова ще ви разкаже за  северноамериканските индианци. Ще научите повече за начина им на живот и традициите, които са спазвали в онези далечни времена.

В „От соул до рокендрол“ Тома Спространов ще продължи да ви разказва за децата-звезди, стъпили на музикалната сцена от съвсем малки. Този път ще подредим музикалните картинки от живота на две големи звезди, които пеят и до ден днешен. Това са Пол Анка и незабравимата Бренда Лий, известна още като Мис Динамит!

Ще завършим с епизод от „История на изкуството за деца“ – този път ще ви разказваме  легенди от Япония и Китай.

Музиката и песните за вас избира нашият музикален редактор Албена Велева!

 

Източник: pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: