Есенни приказки в „Ранобудно петленце“

от

публикувано на 02.10.2020

Есента тази година дойде по много категоричен начин, затова и приказната програма на „Ранобудно петленце“, в началото на октомври, ще бъде есенна.

В понеделник сутринта, на 5 октомври, нашата разходка в света на приказките ще започне така: „Имало едно време един мъж на име господин Пъфблоу, който носел огромна шапка. Той бил много строг човек, и когато вървял по улицата много, ама много се ядосвал, ако някое от децата се заглеждало дълго и вторачено в шапката му. Един ден обаче вятърът си я харесал…“ Английската приказка „Шапката на господин Пъфблоу“ започва в 7 без 10 часа, по програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио.

Във вторник, на 6 октомври, ще чуете историята на един гъбен охлюв, главен герой в словашката приказка „Ходещата гъба“.

Чували ли сте някога за господин и госпожа Винигър, които живеели в буркан за туршия. Това било много отдавна, когато светът бил още млад, а хората правели каквото си искат… Английската приказка „Малките Винигър“ очаквайте в сряда, на 7 октомври.

В четвъртък сутрин, на 8 октомври, когато звучат приказки, написани от деца, сме избрали историята за „Палавото облаче“.

В петък, на 9 октомври, ще чуете „Кратунката“, приказка на Анастас Стоянов.

„Ранобудно петленце“ звучи всеки делничен ден, от понеделник до петък, в 7 без 10 часа, по програма „Христо Ботев“. Слушайте ни и онлайн на интернет адрес: http://player.bnr.bg/?p=2.

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: