Представяме ви победителите от конкурса „Моята парцалена кукла“

от

публикувано на 05.10.2020

Само преди дни в Американския център към Столична библиотека се състоя изложба-конкурс  „Моята парцалена кукла“ . В нея взеха участие  22 деца от различни градове на страната. Най-малките бяха само на 6 години, а най-големите на 12. Някои от участниците се представиха с по 4-5 кукли, които бяха подредени на централно място в залата. Златка златното момиче, Червената шапчица, Барбароните, Плашилото от „Магьосникът от Оз“, Красавицата и звяра, Малката русалка, Житената питка, Пипи и Прасчо от „Мечо Пух“ са само част от изработените кукли, които участват в изложбата.  Едно от условията в конкурса беше куклите да са герои от приказки.

Първата ни среща  ще бъде с организаторите на конкурса. Представям ви  Камелия Конева и Стефка Мечкарова.

Камелия и Стефка винаги имат идеи за свободното време на децата. По време на награждаването те бяха подготвили и викторина с въпроси. А ето ги и победителите, които грабнаха ваучер за книги, едногодишен безплатен абонамент за Столична библиотека и грамота.

Парцалените кукли са лесни за изработване в домашни условия. Те се правят от подръчни   материали и това дава възможност на децата да развихрят въображението си.

Ще ви запозная с едно момиче, което се представи с пет кукли в конкурса. Тя се казва Анджела Георгиева и наистина се е справила чудесно!

Г-жа Линда Рашева е преподавател по английски език в столичното 61 основно училище „Св.св. Кирил и Методий“. Тя и нейните ученици решават да вземат участие в конкурса, защото идеята за изработка на парцалените кукли им се струва страхотна. И въпреки, че не е дете, тя също решава да се включи с изработка на кукла.

Изложбата „Моята парцалена кукла“ ще продължи до 26-ти октомври, а след това децата ще си вземат куклите и ще ги поставят в своето училище.

 

Източник: Калина Колева
Източник: Калина Колева
Източник: Калина Колева
Източник: Калина Колева
Източник: Калина Колева
Източник: Калина Колева
Източник: Калина Колева

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: