Специалната ни програма в сайта на 10 октомври

от

публикувано на 08.10.2020

На адрес https://detskotobnr.binar.bg , пак ще бъдем на линия, точно в 9.00 часа  и чак до 12.00 ще се забавляваме с приказки и песни .

От любимите приказни истории ще научим къде си е оставил шапката господин Пъфблоу, какво е наготвил готвачът-магьосник и къде живеят малките господин и госпожа Винигър…В българските народни приказки змейовете обикновено са със златни люспи, но в Индонезия разказват за историята за виолетовия змей – защо е с такъв необичаен цвят, слушайте и ще разберете! Ще чуете още персийската приказка „Котките на предачката“ и старогръцкия мит за Прометей. Ще разберете и накъде се е запътила една странна ходеща гъба…Не пропускайте и приказките, написани от деца за деца – „Палавото облаче“ и „Добрият вълк“.

В Клуба на фантазьорите, с Ирина Вълчанова. ще разгадавате тайната на Зоната на мълчанието.

Ще ви дадем и няколко ценни идеи за образователни игри в къщи, а ако се чудите дали сте достатъчно подготвени да се изправите пред въпросите на нашия прелюбопитен и изключително интелигентен триглав змей, слушайте поредния епизод на детското радиосъстезание „Златната ябълка“

После Тома Стпространов ще ви запознае отблизо с  невероятната Джуди Гарланд, в  рубриката ни „От соул до рокендрол“.

Завършваме с „История на изкуството за деца“. В поредния епизод ще ви разкажем за прекрасните картини върху коприна и за  създаването на музикалния инструмент орган.

Песните в тричасовата ни среща подбира музикалният редактор Албена Велева.

Среща на 10 октомври 2020 г, от 9.00 до 12.00 часа, в сайта!

 

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: