Музикално програмиране за деца

от

публикувано на 10.10.2020

Имаме изключително интересно предложение за всички вас, които обичате музиката! В неделя, на 11 октомври, от 11:00 часа започва четвъртото издание на уъркшопа по музикално програмиране „Интелигентната музика“. Събитието се провежда онлайн и продължава до 13:00 часа.

Съвременните технологии днес ни позволяват да създаваме музика по всяко време и на всяко място, стига да знаем как. Музикалното програмиране обединява интереса на малки и големи към компютърните технологии и към музикалното изкуство. Синтезатори, секвенсъри, ефект процесори, дигитални рекордери, семплиране са само част от думите, с които описваме музикалното програмиране.

Онлайн изданието на „Интелигентната музика 4“ ще ви отведе в звукозаписното студио на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ в град Пловдив. Ще проследите процеса по създаване на музикално произведение от звукозаписа на музикални инструменти и гласове, до обработката и мастеринга чрез музикален софтуер. Звуковият инженер д-р Тихомир Радев от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ и Милена Великова и Деница Йорданова от Сдружение „Алтернативен свят Оренда“, ще ви запознаят с основните елементи на музикалното програмиране и ще обсъдят конкретни идеи за работа с музикален софтуер.

Организатор на събитието е Сдружение „Алтернативен свят Оренда“, в рамките на инициативата „Запознайте се и програмирайте“ , по повод Европейска седмица на програмирането. Желаещите да участват в „Интелигентната музика 4“ е необходимо да се регистрират на имейл адрес: world.oremda@gmail.com.

Facebook събитието търсете на адрес: https://www.facebook.com/events/768336413958979/.

Източник: Intelligent music 4 / Сдружение „Алтернативен свят Оренда“

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: