Детският съботен стрийм на 17 октомври

от

публикувано на 15.10.2020

В съботния стрийм на 17 октомври , между 9.00 и 12.00 часа,  на адрес www.detskotobnr.binar.bg , сме подготвили специално за вас:

Приказки от цял свят:  ще чуете  какво правят „Мързеливите граждани“, кой е „Юнакът от тесто“, „Как бил създаден светът“, едни по-различни „Уроци по френски“, „Как се е появила супата“… Очакват ви още много  вълнуващи разкази и  невероятни герои!

В състезанието „Златната ябълка“ децата ще премерят знания в три кръга. Прелюбопитният триглав змей отново е подготвил „торба с въпроси“, за да ги затрудни максимално, а Калина Колева ще раздава бонбони на най-знаещите участници.

В „Детското.БНР“, заедно с Виолета Димитрова, ще се пренесете на репетицията на децата от вокална група „Бон-Бон“. От известно време малките певци изявяват и своите актьорски умения в поредица от мюзикъли. В това издание на „Детското.БНР“, „Бон-Бон“ ще ви въведат в детайлите  на спектакъла „Пепеляшка“.

В рубриката „Тайни и загадки“ ще ви отведем на острова, от който няма връщане. Къде се намира знаят само Ирина Вълчанова и децата от Работилничката за фантазьорстване и невероятстване. След пътешествието до острова, вие ще успеете да се върнете, за да не пропуснете  новия епизод от  поредицата „Яйцето на света“.  Ани Маринова ще ви върне назад във времето, за да разберете какви са били традиционните представи на българите за произхода на човека.

В поредицата  „Музикални картинки“ Тома Спространов продължава да представя  децата-звезди, усп ели да се превърнат в световноизвестни имена на музикалната сцена. Как започва всичко за британския певец Били Фюри, ще научите в това издание на „Музикални картинки“.

„История на изкуството за деца“ е посветено на Корея, Маненския кодекс и манастира в Поблет. Кой корейски крал създава прекрасната картина „Портрет на лов в планините на Рая“, защо Маненският кодекс е най-големият средновековен светски поетичен песенник на немски език и какви тайни крие манастирът „Света Мария Побле“, ще ви разкажем в „История на изкуството за деца“.

Музикалното оформление на съботния детски стрийм е на редактора Албена Велева.

Източник: https://pixabay.com/

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: