Приказната програма на „Ранобудно петленце“

от

публикувано на 16.10.2020

За всички вас, които обичате приказки, имаме изненади в седмицата от 19 до 23 октомври! В чест на 100-годишнината на големия италиански писател Джани Родари, който е роден на 23 октомври, 1920 година, ще чуете първата от петте нови приказки на автора, които записахме с актьора Тодор Димитров и звукорежисьора Иван Николов. Подготвили сме ви и една нова детска приказка, която ни изпрати 7-годишният Емил Лебльо, от град Льом, Франция. Ще чуете още стари полски приказки и легенди.

В понеделник, на 19 октомври, се събудете с варшавската легенда за „Василиск“ – страховитият дракон с петелска глава, който вкаменявал с погледа си всеки, дръзнал да го доближи.

Полската приказка „Дяволът без късмет“ слушайте във вторник, на 20 октомври.

В сряда, на 21 октомври, очаквайте ескимоската приказка „Синовете на ловеца“.

В четвъртък, на 22 октомври, когато звучат приказки и разкази, написани от деца, ви очаква забавната история на Емил Лебльо – „Бека – кучето-катеричка“.

На 23 октомври, преди точно 100 години, е роден най-големият италиански детски писател на XX век – Джани Родари. В негова чест записахме пет нови приказки. Първата от тях, която ще звучи в петък, е „Асансьор към звездите“.

„Ранобудно петленце“ слушайте всеки делничен ден, от понеделник до петък, в 7 без 10 часа, по програма „Христо Ботев“. Намерете ни и онлайн на интернет адрес: http://player.bnr.bg/?p=2.

Източник: Shutterstock.com

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: