Едно красиво кътче в сърцето на Париж

от

публикувано на 20.10.2020

Какво ще кажете да си направим една виртуална разходка из френската столица Париж?  Сигурно веднага ще поискате да се качите на лодка и да разгледате града плавайки по река Сена? Или ще видите „Лувъра“? О, да предполагам,че първото, което ще направите е да отидете до Айфеловата кула или да се качите на една от хилядите въртележки в „Дисниленд“. Познах ли?

Когато се изморите от тези забавления, предлагам да се разходим до един от най-красивите паркове в света – Тюйлери. Той се намира в сърцето на Париж. Истинско удоволствие е да се разхождаш из цветните алеи, или да обикаляш покрай малите езерца, а защо не да поседнеш в розариума със стотиците видове рози или да преброиш статуите на римските пълководци и гръцките богове?

Градините на Тюйлери са проектирани от Андре Ле Нотр и са разположени на десния бряг на река Сена. Заемат  обща площ  около 255 декара. През 16, 17 и 18 -ти век там се е намирал дворецът „Тюйлери“, използван като резиденция на френските крале. За съжаление той е опожарен и от него не е останала следа, но паркът  е бил запазен.

„Тюйлери“ е място, в което парижани обичат да прекарват свободното си време и да се наслаждават на природата. Ако един ден посетите Париж, не пропускайте да се отбиете  и да го разгледате. Със сигурност ще останете възхитени!

Източник: pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: