100 години Джани Родари

от

публикувано на 23.10.2020

Вие имате ли си тетрадка по фантазия? Дали фантазията е наука и къде се изучава тя? Днес, на 23 октомври, празнуваме 100 години от рождението на Джани Родари – италианският писател, който владее до съвършенство изкуството да измисля истории! Познавате го от „Приключенията на Лукчо“, по-известен по света като Чиполино, от „Приказки по телефона“, „Разни приказки за игра“, „Невидимият Тонино“, „Джелсомино в страната на лъжците“.

По случай 100-годишнината на Джани Родари подготвихме специално предаване, в което имаме няколко изненади за вас – ще чуете гласа на Джани Родари, който пазим в Златния фонд на Българското национално радио, а също познати и не толкова познати произведения на автора, в изпълнение на известни български актьори.

Приятно слушане!

 

 

Разгледайте и специалния сайт, посветен на 100 годишнината от рождението на Джани Родари. В италианския вариант на сайта ще намерите видеозаписи и различни материали за майстора на фантазирането. Търсете ги на: https://100giannirodari.com/en/.

 

 

Препоръчваме ви и галерията на сайта на Панаира на детската книга в Болоня, Италия, която съдържа известни италиански художници и техните илюстрации към книгите на Джани Родари – https://galleries.bolognachildrensbookfair.com/illustrators-for-gianni-rodari-italian-excellences.

 

Източник: www.100giannirodari.com
Източник: Anna Laura Cantone

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: