Специалната ни програма в сайта на 24 октомври

от

публикувано на 22.10.2020

Забавлявайте се с детския съботен стрийм на Българското национално радио тази събота, на 24 октомври, от 9:00 до 12:00 часа. Интернет адресът е http://detskotobnr.binar.bg.

Точно в 9:00 часа започва приказният ни час. За всички вас, които обичате приказки, имаме изненади! В чест на 100-годишнината на големия италиански писател Джани Родари, който е роден на 23 октомври, 1920 година, ще чуете първата от петте приказки на автора – „Асансьор към звездите“, които записахме с актьора Тодор Димитров. Подготвили сме ви и една нова детска приказка, която ни изпрати 7-годишният Емил Лебльо, от град Льом, Франция. Ще чуете още стари полски приказки и легенди.

Вие имате ли си тетрадка по фантазия? Дали фантазията е наука и къде се изучава тя? По случай 100-годишнината от рождението на Джани Родари, Ани Маринова е подготвила специално издание на ДЕТСКОТО.БНР. В него имаме няколко изненади за вас – ще чуете гласа на Джани Родари, който пазим в Златния фонд на Българското национално радио, а също познати и не толкова познати произведения на автора, в изпълнение на известни български актьори.

Съботната ни програма продължава с „Време за фантазиране“. С Ирина Вълчанова ще разсъждавате върху невероятните изобретения.

В рубриката ни „Тайни и загадки“ ще разплетем мистерията около „загадъчната танцова болест“ в Страсбург.

Как мислите – възможно ли е да се изплете рогозка, това е вид постилка подобна на килимче, от царевична шума? А да се направи кукла, фея, духче или пък джудже? В нашата детска етнографска рубрика за най-любопитните – „Яйцето на света“, Ани Маринова ще ви представи старинният занаят „беленица“ или изработване на изделия от царевична шума.

Тома Спространов, в рубриката от „Соул до рокендрол“, тази събота представя деца-звезди. Ще научите повече за оперната прима Соня Йончева.

Детският стрийм ще завърши с епизод от рубриката „Историята на изкуството за деца“. Темата тази събота е „Манастирски истории“.

Любимите ви песни в детския стрийм избира музикалният ни редактор Албена Велева.

Очаквайте специалната ни тричасова детска програма в събота, на 24 октомври, 2020 г., от 9:00 до 12:00 часа!

 

 

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: