Специалната ни програма в сайта на 31 октомври

от

публикувано на 30.10.2020

И тази събота не пропускайте специалната ни програма, която ще започне точно в 9 и ще продължи до 12,  на адрес: www.detskotobnr.binar.bg.

Ще започнем с приказките, които звучат в рубриката ни „Ранобудно петленце“. По повод 100 -годишния юбилей на Джани Родари, решихме да посветим цяла седмица на неговите забавни приказни истории, с които се забавляват малки и големи. Първата от тях ще ни запознае с едно малко момиченце, което било толкова любопитно, че винаги, когато се надвесело над нещото, което искало да види, падало в него. Тя се казва „Алиса търкуланка“. После ще ви срещнем  с „Извънземните, които искали да откраднат наклонената кула в Пиза“. А знаете ли, че в света има едно село, в което не се говори на човешки език? Там кучетата и хората само лаят. За Колизеума  в Рим всички сте чували. Обаче, не знаете, че един човек си мечтаел да си го вземе вкъщи. Ей така парче по парче. Представяте ли си как може този архитектурен шедьовър да се премести в хола на този човек? Невъзможно, ще си кажете вие!…. Не съвсем!

Продължаваме с  „Детското БНР“ . Ще ви запознаем с победителите от конкурса „Моята парцалена кукла“, организиран от Американския център към Столична библиотека.

След това ще отворим нашата „Музикална кутийка“, за  да чуем каква мелодия е скрила в нея  Даниела Найденова.

Следва  етнографската ни рубрика „Яйцето на света“. В този епизод Ани Маринова ще ви разкаже за Димитровден. Днес, ако искаме да разберем какво ще е времето поглеждаме прогнозата в интернет, или пък си пускаме телевизора или радиото. А в миналото нашите прапрабаби и прапрадядовци поглеждали навън. Те можели само по цвета на мъглата да познаят какво ще е времето.

Време е за музика и рубриката ни „От соул до рокендрол“. И в този епизод Тома Спространов ще продължи да ви разказва за децата -звезди, стъпили на сцената от съвсем малки. Днешната музикална картинка е посветена на американската кънтри, поп и блус певица Бони Райт. Носителка на десетки награди „Грами“.

Ще завършим с епизод от „История на изкуството за деца“. Ще ви разкажем за съкровища от думи, злато и сребро в Португалия, на остров Родос и в Никопол.

Любимите ви песни избира музикалният редактор Албена Велева.

Три часа забавления със специалната ни съботна програма! Не я пропускайте!

 

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: