Лео Да Винчи: Мисия Мона Лиза

от

публикувано на 06.11.2020

Всички вие сте чували за Леонардо да Винчи – велик изобретател,  художник и учен,  живял в Италия или по-точно в прекрасната Флоренция, по времето на Ренесанса. Той е нарисувал Мона Лиза, а оригиналната картина се намира в Лувъра. Леонардо не се представял пред хората с истинската си фамилия,  а предпочитал да носи името на родния си град – Винчи. Екстравагантен, раздразнителен и често пъти груб с хората, той си остава един от най-великите творци на всички времена.

Вече освен документални и игрални филми, посветени на него, има и анимационен филм. Той представя великия художник в съвсем друга светлина. Нарича се „Лео Да Винчи: Мисия Мона Лиза“.

Филмът разказва за очарователния млад изобретател Леонардо да Винчи, който умело успява да пресъздаде неговия свят,  изпълнен с брилянтни открития, остроумни изобретения,  забавни моменти и смели планове, посветени на една велика мечта: възможността да полети! Леонардо тръгва на пътешествие, придружаван от верните си приятели,  сред които е и силната и непоколебима Лиза – момичето, в което е влюбен.

В разгара на главоломно търсене на заровено съкровище младият Леонардо  впряга всичките си сили и измайсторява страхотни изобретения, за да помогне на своята приятелка Лиза и да надвие коравосърдечните пирати, погнали ги по петите.

Какво ще се случи и ще успеят ли да надхитрят пиратите? Ще разберете,  когато гледате филма.

 

 

Източник: youtube

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: