Нощ на музеите във Френския културен институт

от

публикувано на 13.11.2020

И тази година на 14-ти ноември отново ще се проведе традиционната „Нощ на музеите’. От своето начало през 2005 г, „Европейската нощ на музеите“ привлича всяка година многобройна публика. Така през 2019 г. в събитието се включиха 3200 музея от 30 европейски държави. През 2020г в събитието ще вземат участие  25 музея и галерии, които ще представят изложби, ателиета, прожекции и  други арт прояви.

Френският културен институт в столицата също ще участва с две събития за децата.

Първото от тях се нарича „Преживявания във виртуалната реалност“. То предлага на малчуганите да се запознаят отблизо с творчеството на Клод Моне и Едвард Мунк, както и да разгледат  техните най-известни картини. Освен това ще имат възможност също така  да видят и някои от емблематичните сгради в Париж: операта „Гарние“, Айфеловата кула, Лувъра, общината и музея „Орсе“, както и да се „повозят“ с корабче по река Сена.

Изложбата „Машини за балончета“ е насочена към всички, които харесват комиксите. Тя представя  24 комикса, които предлагат едно невероятно изживяване в света на  дигиталните технологии.

Нощта във Френския културен институт ще бъде дълга и започва от рано. Не я пропускайте!

 

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: