Специалната ни програма в сайта на 21 ноември

от

публикувано на 20.11.2020

Ето, че дойде време за новата ни съботна среща на детския сайт на Българското национално радио. Специалният ни тричасов стрийм слушайте на 21 ноември, от 9:00 часа на интернет адрес: http://detskotobnr.binar.bg.

За тези от вас, които обичат да се събуждат с приказки, в 09:00 часа започва приказният ни час. Ще чуете малко разсеяни и донякъде вълшебни приказни истории.

Съботната ни програма продължава с ДЕТСКОТО.БНР. Очаква ви вълнуващо посещение в Софийския арсенал – Музеят за съвременно изкуство в столицата, където до началото на ноември можеше да се посети инсталацията „ЧИСТО (бъдеще)“ на артиста Християн Бакалов. Специално за децата беше организирано ателие, по време на което те имаха възможност да се „потопят“ физически в материята на инсталацията „ЧИСТО (бъдеще)“ и да се срещнат с нейния автор. Ще ви отведем и на артистични работилнички в Държавния куклен театър в град Русе.

След това Ирина Вълчанова ще отвори широко вратата на Работилничката ни за фантазьорстване и невероятстване, и ще разсъждаваме върху това какво е спунк и що за герой е Големият страшен вълк.

Тези от вас, които обичат музиката, ще имат удоволствието да чуят новата ни музикална кутийка. Какво е скрила вътре Даниела Найденова ще научите в събота.

Тома Спространов, в рубриката от „Соул до рокендрол“, представя музикалният стил – Госпъл.

В детската ни етнографска рубрика „Яйцето на света“ Ани Маринова разговаря с майстора на народни носии – Стоян Маринов, за традиционните дрехи на българките в миналото.

Детският стрийм ще завърши с епизод от рубриката „Историята на изкуството за деца“. Темата тази събота е „От Краков до Търново“.

Любимите ви песни в детския стрийм избира музикалният ни редактор Албена Велева.

Очаквайте специалната ни тричасова детска програма в събота, на 21 ноември, 2020 г., от 9:00 до 12:00 часа!

 

 

 

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: