ЧИСТО (бъдеще): В Музея за съвременно изкуство

от

публикувано на 22.11.2020

Сигурни сме, че знаете какво е инсталация? Това е форма на съвременно изкуство, пространствена композиция от различни материали, често в нетипична за тях употреба.

ДЕТСКОТО.БНР ви кани да се запознаете с инсталацията ЧИСТО (бъдеще) на Християн Бакалов. До началото на ноември тя беше разположена в Софийския арсенал – Музей за съвременно изкуство в столицата.

Специално за децата беше организирано ателие, по време на което те имаха възможност да се „потопят“ физически в материята на инсталацията „ЧИСТО (бъдеще)“ и да се срещнат с нейния автор.

Водещи на ателието са Сиана Минева и Яна Братанова от отдел Образователни програми на Националната галерия. Интересът към ЧИСТО (бъдеще)“ е голям и докато участниците в ателието – Божана, Митко, Мартина и Матеа чакат своя ред да влязат в музея, Сиана и Яна им разказват подробности около инсталацията.  В звуковия файл ще чуете и впечатленията на участниците в ателието, които имаха възможността да се потопят в инсталацията в Музея за съвременно изкуство.

Приятно слушане!

Източник: Национална галерия
Източник: Национална галерия

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: