Специалната ни програма в сайта на 28 -ми ноември

от

публикувано на 23.11.2020

В последната събота на месец ноември отново е време за нашата специална програма! И този път няма да скучаете и ще се забавлявате цели три часа!

Ще започнем с приказките, които се излъчват в рубриката ни „Ранобудно петленце“. Първата от тях ни разказва за приключенията на „Сънуващият трамвай“, от Румен Шомов. Коя е „Алиса Търкуланка“, знаете ли? Ще ви кажа: едно малко и много любопитно момиченце, което обичало да наднича, където не й е работа и след това се търкулвала и падала в нещото. Най-често това бил будилникът, джобът на жилетката й и бутилка, пълна с нектар. Освен това тя е героиня на Джани Родари. Следва приказка написана от дете. Тя се нарича „Палто от миши кожички“.  После ще научите защо „Спанакът и желязото“ са толкова важни, за да пораснем големи. А накрая ще ви запознаем с „Хитрата девойка“. Разбира се, има и още!

Веднага след това започва „Детското БНР“ с Виолета Димитрова. Знаете ли какво е това „Безбука“? Книга, игра, предизвикателство . Или както я определят нейните създатели: „Книга за непослушни родители и приключенстващи деца“. Симона Янакиева и Боян Йорданов реализират една своя мечта и така се появява „Безбука“. Откъде започва всичко и как се заражда идеята, може да чуете от гостуването на Симона и Боян в студиото на „Детското.БНР“.

Следва етнографската ни рубрика „Яйцето на света“. Този епизод  е посветен на един от четирите елемента. Според народните вярвания на българите това са водата, огънят, земята и гората.  Тази сутрин ще си говорим за гората, както наричали всички дървета, които растели в планините.

Хайде сега да отворим вратите на работилничката ни за фантазьорстване и невероятстване. Знаете ли къде се намира подводната гора?  Тайната ще ни разкрият Ирина Вълчанова и нейните помощници.

Отново е време за    „ДЕТСКОТО.БНР“. В това издание на предаването ви каним в света на настолните игри! Те са толкова много, за малки и големи, за цялото семейство, за приятели. И са особено подходящи за студените есенни и зимни дни, когато няма да ни позволят да скучаем вкъщи на топло. Кои са най-популярните настолни игри, ще научите от Ани Маринова и нейните събеседници.

Време е за музика и любимата ви музикална рубрика „От соул до рокендрол“. В това издание Тома Спространов ще ви разкаже за музикалния стил – диксиленд. Ще разберете защо преди години думата „джаз“ е била забранена и как диксиленд-а я измества.

Ще завършим с епизод от „История на изкуството за деца“. Кожата ви ще настръхне от страховити истории за замъци, призраци и вампири!

А музиката за вас избира нашият музикален редактор Албена Велева.

Не ни пропускайте на 28-ми ноември, от 9 до 12 часа!

 

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: