ДЕТСКОТО.БНР – вече всяка сутрин по програма „Христо Ботев“

от

публикувано на 29.11.2020

Това е прекрасна новина, нали? Вече ще бъдем заедно всеки ден от понеделник, та чак до неделя! Програмата за деца ще започва в 7.20  и ще продължава до 8.00 часа.

От понеделник до петък , Радиотеатърът за деца ще се грижи за вас. Ще започнем с “Приказка за цар Салтан” , радиодраматизацията по китайска приказка “Портретът на девойката от двореца” и “Папирусът на Тот”. Програмата за следващата седмица ще включва още “Принц Всезнай или хроника на кралството на Пантуфлия”, по Ендрю Ланч и “Магданозио и мавританското наследство , по Уошингтън Ървинг.

Тази събота представяме новата книга от поредицата – „Оно и Онче – приятелите са най-хубавият подарък“ на немският писател Томас Шпрингер и илюстраторката Александра Лангенбек.Кои са Оно и Онче и може ли Коледата да мине без елха – слушайте и ще разберете.

Следва  епизод на радиосъстезанието „Златната ябълка“ с въпросите на прелюбопитния ни триглав змей.

В 7.50 часа започва “ История на изкуството за деца“ – този път ще ви разкажем за храмовете на остров Барбадос и за вълшебните лисици китсуне, почитани като божества в Япония.

В неделя ви каним да пофантазираме в Работилничката за фантазьорстване и невероятстване. Къде е Градът на смешковците и защо хората от племето пирахи не спят? Какво означава странната дума „цинцибайче“ ? И колко от вас могат да напишат нова приказка, с участието на седемте джуджета и…седемте козлета?

Слушайте ни всяка сутрин от 7.20 до 8.00 часа по програма „Христо Ботев“!

 

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: