Разходка из музея на илюзиите

от

публикувано на 30.11.2020

В края на миналата година в София отвори врати „Музей на илюзиите“ . Едно място пълно със забавления! Музеят е разположен върху 400 m2 площ и е разделен на няколко зали: историческа зала, която включва  различни картини, зала с оптически илюзии, стая с фосфорен тапет, в която се рисува със светлина, така че да оставите отпечатък на сянката си върху него и тя да се задържи за по-дълго време. И разбира се, най-вълнуващата част – обърнатата стая, в която всеки може да повиси с главата надолу от тавана и да докосне пода с ръка. Как ви се струва? Невероятно, нали? За всичко това и  още много други вълнуващи неща в музея на илюзиите, ще ни разкаже нашият екскурзовод Киви Илиева.

С Киви ще се опитаме да хванем и едно малко прасенце. Чудите се какво прави то в музея на илюзиите? Ами и аз не мога да разбера точно. Дали това не е някакъв мираж? Ще посегна с ръка, за да разбера!

За да си станеш специалист по оптичните илюзии трябва да си добър математик, физик и вълшебник.

Изложбата в музея се променя всяка година, като в колекцията се добавят по няколко нови експоната. А нашата разходка из залите на това невероятно място ще продължи и в следващите издания на „Детското БНР“. Не ни пропускайте, защото нашият прекрасен екскурзовод Киви Илиева ви е подготвила безброй изненади!

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: