Специалната детска програма на 5 декември 2020 година

от

публикувано на 04.12.2020

На адрес https://detskotobnr.binar.bg , пак ще бъдем на линия, точно в 9.00 часа  и чак до 12.00 ще се забавляваме с приказки и песни .

От любимите приказни истории ще научим къде  се намира Царството на мълчаливите, защо заекът има дълги уши и с какви пакости се забавляват троловете от Норхулт.  Ще чуете още приказки от Марко Ганчев, Джани Родари и Луиджи Малерба, както и истории, разказвани от векове в различни краища на света. Не пропускайте и приказките, написани от деца за деца – „Вълшебният ботуш“ и „Шушу“.

После се пригответе  да се изправите пред въпросите на нашия прелюбопитен и изключително интелигентен триглав змей – ще чуете поредния епизод на детското радиосъстезание „Златната ябълка“.

Ако все още не сте посетили Музея на илюзиите, можете да се присъедините към виртуалното ни посещение там – ще бъдете в компанията на Калина Колева. З

За старинната българска мъжка носия ще ви разкаже Ани Маринова в етнографската  рубрика „Яйцето на света“., а от Тома Спространов ще разберете какво е това „суинг“ – не пропускайте  „От соул до рокендрол“ . Във вълшебната ни „Музикална кутийка , пък, сме скрила мелодия, която разказва приказна история. Пофантазирайте с нас!

Завършваме с „История на изкуството за деца“. В поредния епизод ще ви разкажем за  Карл Велики, старинния град Аахен и църквата във Велики Преслав.

Песните в тричасовата ни среща подбира музикалният редактор Албена Велева.

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: