ДЕТСКОТО.БНР от 14 до 20 декември 2020 година

от

публикувано на 13.12.2020

Какво можете да слушате следващата седмица по програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио,  във времето за децата?

От понеделник до петък ще  бъдете с Детския радиотеатър. Започваме с „Голяма караконджулска приказка “ на Карел Чапек. И понеже наистина е голяма / и много забавна! /, е разделена на две части – в понеделник и вторник.

Сряда е денят на „Джуджето с големия нос“, по приказката на Вилхелм Хауф, а  четвъртък е запазен за приключенията на Робинзон Крузо.

В петък можете да слушате „Жестоката кокошка Мануела“ от Мирон Иванов.

Тази събота от етнографската ни рубрика „Яйцето на света“ ще научите кои са „мръсните дни“ преди Коледа, а после  ви очаква среща с финалистите в детското състезание  „Златната ябълка“  –  кой ли ще грабне ябълката от прелюбопитния  триглав змей и ще стане победител на месец декември…

В поредния епизод на „История на изкуството за деца“ ще ви разкажем за невероятния кардинал Ришельо  и защо един прекрасен дворец в Прага носи името „Троя“.

В неделя  любителите на приключения  ще чуят историята на околосветското плаване на „Кор Кароли . Ще разберете какво можете да изработите сами с вълна , а за „десерт“ ще прозвучи зимноколедната приказка на Виктор Али – едно българче, което живее в Норвегия и беше сред  децата, наградени тази година в Националния конкурс за детско литературно творчество „Искри“.

Бъдете с ДЕТСКОТО.БНР всяка сутрин от 7.20 до 8.00  часа!

 

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: