Приказки за джуджета в „Ранобудно петленце“

от

публикувано на 13.12.2020

Според Вас как изглеждат джуджетата? Дали са страховити малки същества, които е по-добре да не срещаме или пък са добри, и винаги готови да ни помогнат, както помагат на Дядо Коледа? Ако не сте много сигурни в отговорите слушайте приказките от „Ранобудно петленце“, от 14 до 18 декември, защото в тях се разказва точно за джуджета.

В понеделник, на 14 декември, се събудете с историята за „Нилс и джуджето“, по Селма Лагерльоф, в която едно много мързеливо момче срещна истинско джудже.

Във вторник, на 15 декември, ще ви разкажем за срещата между „Елизабет и джуджето Бобо“, приказка по Ъптон Синклер.

Някога имаше едно джудже с дълга бяла брадичка, с алена шапчица и с палтенце синьо като небето. На върховете на обувките му дрънкаха весело две сребърни звънчета… То беше магьосник, но какъв точно ще разберете в сряда, на 16 декември, от приказката на Светослав Минков „Цар Безсънко“.

В четвъртък, на 17 декември, когато звучат приказки, написани от деца, ви очаква историята „Шест зелени шапки в коридора“.

В петък, на 18 декември, се забавлявайте с „Мери Попинс на Коледа“, по Памела Травърз.

„Ранобудно петленце“ звучи всеки делничен ден, в 7 без 10 сутринта, в ефира на програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио.

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: