Специалната ни програма в сайта на 19 декември

от

публикувано на 17.12.2020

С наближаването на Коледа измерваме силно повишаване на коледното вълнение. Ние тук, в ДЕТСКОТО.БНР, също сме в предколедна треска и това ще проличи в тричасовата ни съботна програма на интернет адрес: http://detskotobnr.binar.bg.

Според Вас как изглеждат джуджетата? Дали са страховити малки същества, които е по-добре да не срещаме или пък са добри, и винаги готови да ни помогнат, както помагат на Дядо Коледа? Ако не сте много сигурни в отговорите слушайте приказния ни час. Той започва в 09:00 часа с приказки за джуджета. Ще чуете историите за „Нилс и джуджето“, по Селма Лагерльоф, за срещата между „Елизабет и джуджето Бобо“, по Ъптон Синклер, за джуджето Безсънко с дългата бяла брадичка и с алената шапчица на писателя Светослав Минков. Ще пътешестваме и с „Мери Попинс на Коледа“!

След приказния час Калина Колева и нашият извънредно интелигентен и твърде очарователен триглав змей ще определят финалиста за месец декември на радиосъстезанието „Златната ябълка“.

„Идеи за празник вкъщи“ ще ви предложи Виолета Димитрова в ДЕТСКОТО.БНР.

Програмата на тричасовия стрийм продължава с детската ни етнографска рубрика „Яйцето на света“. Ани Маринова ще ви разкаже кога се появяват караконджулите и що за същества са те. Ще разберете и кои дни в година наричаме „поганото“ или „каракончови дни“ и защо.

В музикалната ни рубрика „От соул до рокендрол“ Тома Спространов ще ви разкаже за валса.

Съботната ни интернет среща ще завърши с епизод на „История на изкуството за деца“. Ще научите повече за катедралата в Солзбъри, за легендарния Робин Худ и за персийските майстори.

Любимите ви песни в детския стрийм избира музикалният редактор Албена Велева.

Очаквайте специалната ни тричасова детска програма в събота, на 19 декември, 2020 г., от 9:00 до 12:00 часа!

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: