ДЕТСКОТО.БНР от 4 до 8 януари 2021 година

от

публикувано на 03.01.2021

Какво можете да слушате във времето за децата, от 7.20 до 8.00 часа, по програма „Христо Ботев“ на БНР?

От понеделник до петък ще бъдете с Радиотеатъра за деца –  ще  чуете пет от най-любимите приказки на Ханс Кристиян Андересен : в понеделник, на  4 януари – „Цветята на малката Ида“ , във вторник – „Медният глиган“, в сряда – „Палечка“, в четвъртък – „Славеят“ и в петък серията с Андерсенови приказки ще завърши с „Храбрият оловен войник“.

В събота и неделя  ви очакват много интересни и забавни моменти с детските предавания.

На 9 януари ви предлагаме първия за годината , епизод от детското радиосъстезание „Златната ябълка“. Вие също можете да премерите силите си с въпросите на прелюбопитния триглав змей. Ще ви разкажем и за един от най-големите фокусници в света, чиито възможности граничат с вълшебството, а в  „История на изкуството за деца“ ще ви  отведем в един дворец като от приказките – дворецът Мирабел в австрийския град Залцбург. Ще разберем и как игра като шаха може да стане част от театрално представление…

В неделя, на 10 януари, ви очаква пътуване до Пловдив, където ще ви срещнем с деца  от вокална група „Бамбини“ и танцов фолклорен ансамбъл „Иглика“, част от Общински детски комплекс.

 

 

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: