ДЕТСКОТО.БНР от 10 до 17 януари 2021 година

от

публикувано на 09.01.2021

Нито ден, без специалните минути за децата – от 7.20 до 8.00 часа, по програма „Христо Ботев!

Какво ще ви предложим през следващата седмица?

От понеделник до петък времето е запазено за Радиотеатъра за деца. Този път ни чака снежно приключение.  Паднал е първият сняг – пухкав, ослепително бял, примамващ децата да излязат навън. Стане ли тъмно, обаче, снежинките започват да чертаят дългия и опасен път към онази страна, в която властва Черната снежинка…Не пропускайте петте части на   „Черната снежинка“ на Любомир Пеевски.

На 16 януари, събота, срещата ни ще започне с любимото радиосъстезание „Златната ябълка“ и ще продължи с първия епизод от новата ни рубрика „Домашен любимец“, посветен на рибките.

В „История на изкуството за деца“ ще ви отведем във Великата империя на моголите, за да ви запознаем с музикалното семейство на Наубат хан. Ще научите как изглежда и как звучи инструментът бин. После ще можем да разгледаме и дворците на някогашните владетели в Абомей, Бенин.

В неделя, на 17 януари , ще ви запознаем с  деца, които помагат на своите връстници от село Русаля като продават нарисуваните от тях картини. Продължаваме да излъчваме и произведенията на  наградените в последния ни конкурс за детско литературно творчество „Искри“ 2020. А за финал сме ви подготвили пътуване назадq в историята на детските предавания: ще ви разкажем за детските  оперетки, създавани специално за малките радиослушатели, преди много години.

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: