Коя е Джулия Доналдсън?

от

публикувано на 12.01.2021

Ако обичате да четете, то непременно сте срещали името на Джулия Доналдсън – обичан съвременен автор на много детски книги.  В момента, Джулия Доналдсън е на 72 години и продължава да радва децата със страхотните си книги. Безспорно, най-обичаният герой е Грузулак, който е главно действащо лице в поредица, посветена на него.

Дамата е родена в Лондон и признава, че от петгодишна започва да съчинява стихове. Е, доста по-късно това се превръща в нейно професионално занимание и римуваните й текстове забавляват както малките, така и големите.

„Разбойникът плъх“, „Патилата на метлата“, „Грузулак“, „Съчко“, „Къде е мама?“ са едни от известните заглавия на Джулия Доналдсън, преведени и на български език.  А всеки момент се очаква да се появи и новата книга, озаглавена „Зог“.

За всички фенове на Грузулак, Джулия Доналдсън е обособила специално място в интеренет пространството, където децата могат да се забавляват, да играят интерактивни игри или  да пеят песни за своя любим герой.

Книгите от Джулия Доналдсън, които решихме да ви представим са:

„Какво каза калинката?“ – симпатична история за една необикновена калинка, която спасява кравата-медалистка. Във фермата има много животни: кокошка, патенца, овца, прасе, котки, но малката мълчалива калинка успява да предупреди своите приятели за опасността . Как се случва това и какво става  с двамата разбойници, Джулия Доналдсън представя отново по своя забавен начин с римуван текст.

Активната версия на книгата „Патилата на метлата“ е създадена по едноименната рисувана книга. Активната книга ви позволява да мърдате части от страниците и така да съчетаете четенето с приятното занимание да „раздвижите“ героите.  Кой ли ще се понесе на метлата на чудната вещица  и какво вълшебство ще забърка тя в казана?

 

 

 

Източник: beyondthehighrise.com
Източник: janet45.com
Източник: janet45.com

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: