ДЕТСКОТО.БНР от 18 до 24 януари 2021 година

от

публикувано на 15.01.2021

Какво ще ви предложим през следващата седмица в специалните минути за децата – от 7.20 до 8.00 часа, по програма „Христо Ботев“?

Програмата на Радиотеатър за деца  включва  нови пет вълнуващи заглавия. В понеделник ще прозвучи „Вълшебната флейта“ на Камил Бернарж, а във вторник можете да слушате „Ваканцията на Съни“ на Франсеп. Сряда е отредена на Братя Грим – ще чуете драматизация на приказката „Дяволът и трите златни косъма“. В четвъртък и петък е ред на двете части на „Маншон, Полуобувка и Мъхеста брада“, на любимия Ено Рауд.

На 23 януари, събота, срещата ни ще започне с  радиосъстезанието „Златната ябълка“ и ще продължи с  втората част на разказа за ескимоската зима в етнографската ни рубрика „Яйцето на света“.

В „История на изкуството за деца“ ще ви разходим из уханните моголски градини на Лахор и Кашмир, в днешен Пакистан.  Ще научите и с какво е бир известен френският художник Клод Лорен.

В неделя : забавни истории с мишки-мореплаватели и цяла торба идеи за всякакви неделни бъркотии! А в  „От соул до рокендрол“, Тома Спространов ще продължи да ви разказва за деца-звезди – сега е ред на френската певица от италиански произход Катерина Валентена .

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: