Слушайте специалната ни съботна програма на 23-ти януари

от

публикувано на 21.01.2021

И тази събота екипът на „Детското.БНР“ ще се погрижи за вашето добро настроение. Тричасовата ни програма ще започне точно в  9 часа. А ето какво сме ви подготвили.

Ще започнем, както всеки път с приказките, излъчени в рубриката ни „Ранобудно петленце“. „Загубената стрела“ е една много забавна английска приказка, която със сигурност ще ви разсмее…. Знаете ли как изглежда “Джуджето Тинтирин“? Ще научите от  приказната история, написана от Светослав Минков. После ще ви върнем хиляди години назад, когато е бил създаден светът. Ще ви разкажем  легендата за  „Змията-дъга“. Няма да пропуснем и децата, които обичат да пишат  и са ни изпратили своите произведения. Тази седмица ще ви предложим да чуете „Приказка с Не отпред“. После ви очаква среща със симпатичната „Госпожица Крачета“, както и с „Извънземните,  които искали да откраднат наклонената кула в Пиза“.

Веднага след това започва  „Детското.БНР“, с Ани Маринова. В предаването ще ви разкажем за благотворителната инициатива „Деца рисуват за деца“. Средствата от продадените картини ще отидат  при талантливите деца от училището по изкуства и занаяти „Димитър Екимов“, в село Русаля, община Велико Търново.

За всички вас, които обичате главоблъсканиците е следващото ни предизвикателство. Какво е това „дзундзура“? Опитайте да си го представите как би изглеждало: мъж или жена е или може би е вид китайска игра. Кой знае?

Следва нещо ново и много интересно за всички любители на домашни животинки. От месец януари в детските предавания стартира най-новата ни рубрика „Домашен любимец“. А  първият брой е посветен на рибките. От Зорница Евтимова ще разберем как да подготвим аквариума, ако сме решили да си вземем риби, от какво боледуват,  по колко пъти на ден да ги храним и още много други важни неща.

Дойде време и за етнографската ни рубрика „Яйцето на света“. В този епизод Ани Маринова ще ви разкаже за аборигените.

Време е за музика и рубриката ни „От соул до рокендрол“. В този епизод Тома Спространов ще продължи да ви разказва за стила Рокендрол. Ще чуете изпълнения на Литъл Ричард, Бъди Холи и разбира се, на Джери Лий Луис, наричан още „The Killer“, заради бесните си изпълнения върху пианото.

Ще завършим с епизод от „История на изкуството за деца“. Този път  ще ви разкажем за  замъците на тевтонските рицари и  за Камъка на Линда.

А музиката за вас подбира музикалният ни редактор Албена Велева.

Бъдете с нас на 23-ти януари от 9 до 12. Заслужава си! Адресът го знаете: www.detskotobnr.binar.bg

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: