ДЕТСКОТО.БНР от 25 до 31 януари 2021 година

от

публикувано на 22.01.2021

Ето я и програмата на детските радиопредавания за следващата седмица – както обикновено, всяка сутрин, от 7.20 до 8.00 часа, по програма „Христо Ботев“.

В дните на Радиотеатъра за деца, от понеделник до петък включително, ви очакват срещи с един от любимите автори, Валери Петров – ще можете да слушате „Бяла приказка“ в понеделник и „Копче за сън“ – в петък. Във вторник ще чуете драматизацията, по приказката на Николай Райнов, „Младата присмехулница“. В сряда и четвъртък ще прозвучат двете части на „Обичта, перушинка бяла“, по едноименния разказ на Уошингтън Ървинг.Това е историята за младия принц Ахмад, който открива любовта, въпреки всички опити на баща му да го предпази от нея.  Действието на  тази приказна история се развива в  красивия замък Алхамбра, в Андалусия.

На 30 януари, събота, в рубриката „Яйцето на света“ ще ви разкажем за един от старите български занаяти – тъкането. Ще разберете и  как в Унгария запечатаха „лунната походка“ на Майкъл Джаксън с марципан / ще направим виртуално пътуване до Будапеща, за да разгледаме „Музея на марципана“!/. „История на изкуството за деца“ ще ви отведе в Тибет, в 13-етажния дворец Потала, построен на 3700 метра надморска височина. Ще научите и за стъкленото съкровище, открито миналото лято в залива Ченгене скеле, близо до Крайморие.

Неделята ще бъде посветена на фантазьорстването и невероятстването. Как се прави приказка с три думи, какво е това „кукумар“ и каква е тайната на Фара на Маракайбо във Венецуела, където си дават среща хиляди мълнии… Слушайте  „ДЕТСКОТО.БНР“!

Източник: Pinabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: