ДЕТСКОТО.БНР от 1 до 7 февруари 2021

от

публикувано на 31.01.2021

Какво ще ви предложим през следващата седмица в радиоефира на програма „Христо Ботев“?

От понеделник до петък ще бъдете с Радиотеатъра за деца. В понеделник ще ви запознаем с един лъжлив мишок, станал известен , благодарение на едноименната приказка на унгарския писател Ервин Лазар. Добре познатата история „Красавицата и звярът“ ще можете да чуете във вторник. Сряда и четвъртък са запазени за Дороти, Плашилото, Тенекиения човек и „Вълшебникът от Оз“ от Лиман Франк Баум.  В петък ще прозвучи драматизацията по приказката „Дъщерята на Слънцето и Луната“.

На 6 февруари, събота, ви очаква  един истински празник за любопитните. Ще започнем със среща с невероятно интелигентния и прелюбопитен Змей от детското радиосъстезание „Златната ябълка“, срещу когото ще се изправят поредните три много смели деца, готови да отговарят на всевъзможни въпроси. После заедно ще потърсим отговора на въпроса как така корабите не потъват, при положение, че са направени от желязо…

С „История на изкуството за деца“ тази събота ще пътуваме до Полша, а после и  до италианския град Тоскана, за да послушаме музика, създадена там.

В неделя, на 7 февруари,  ДЕТСКОТО.БНР  ще ви отведе в Софийската опера, за да научите повече за спектаклите за деца и да се запознаете с деца-артисти, които участват в тях.

Слушайте детската ни програма всяка сутрин от  7.20 часа до 8.00 часа, по програма „Христо Ботев“!

 

 

 

 

 

 

 

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: