Детският съботен стрийм на 6 февруари

от

публикувано на 03.02.2021

В съботния стрийм на 6 февруари , между 9.00 и 12.00 часа,  на адрес www.detskotobnr.binar.bg , сме подготвили специално за вас:

Приказки от цял свят, в които ще чуете: бразилската история „Защо маймуните смятат, че бананите са техни“; „Доктор Дулитъл“ от Хю Лофтинг; детският разказ „Вълшебното магаре“; „Всяко нещо си има място“ от Весела Фламбурари. И още  вълнуващи приказки с невероятни герои!

В радиосъстезанието „Златната ябълка“, Триглавият змей ще се постарае да ви зададе най-интересните въпроси. Е, двете змейски глави ще спорят много, но и ще раздават награди. Кой ще заслужи най-много бонбони в първия епизод за месец февруари?

В „Работилничката за фантазьорстване и невероятстване“ с Ирина Вълчанова ще измисляте нова приказка с три думи; ще разберете какво означава „кукумар“ и ще се впуснете в разкриване на загадката на фарът Маракайбо.

В детската  етнографска рубрика „Яйцето на света“, Ани Маринова ще ви пренесе при старите занаятчии, за да ви споделят  тънкостите на тъкането.

В поредицата за деца  „Музикални картинки“, Тома Спространов ще ви разкаже за един от най – популярните танци на миналия век – туист.

В „История на изкуството за деца“ ще се запознаете с живота на певеца и композитор Св. Йоан Кукузел; ще научите за Търновската книжовна школа и ще се разходите из прекрасния Аладжа манастир.

Музикалното оформление на съботния детски стрийм е на редактора Албена Велева.

Източник: pixabay.com

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: