ДЕТСКОТО.БНР от 8 до 14 февруари 2021

от

публикувано на 07.02.2021

Всяка сутрин от 7.20 до 8.00 часа, можете да слушате ДЕТСКОТО.БНР, по програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио . Ако предпочитате, можете да ни откриете и чрез плейъра на програмата, на адрес http://player.bnr.bg/?p=2 .

В делничните дни ви предлагаме 40 минути с Радиотеатъра за деца. В понеделник ще прозвучи „Белоснежка и Червенорозка“, по приказката на Братя Грим. Във вторник е ред на „Петлето, папата и Рим“ от Звезда Лачева. В сряда ще чуете руската приказка „Котофей – войвода“, а в четвъртък ще разберете какъв е „Вълшебният ден на Джофър“ – автор е Бианка Бенковска. В петък приказката ще бъде от Оскар Уайлд – „Верният приятел“.

В събота, на 13 февруари, ДЕТСКОТО.БНР ще започне с поредния епизод на радиосъстезанието „Златната ябълка“. Следва новата ни рубрика „Непознатите думи“, в която ще откриете отговорите на много въпроси…

„История на изкуството за деца“ ще ви отведе в приказния дворец Лудвигсбург в Германия. Построен през 17 век, той много напомня за Версайския дворец във Франция. Ще ви разкажаем и за изкуството на джапанинга.

Неделята ще започне с една много интересна  разходка, в компанията на дракони от цял свят, в столичния прак „Възраждане“. Ще продължим с обиколка на Музея на обувките в чешкия град Злин, а накрая ще ви запознаем с  Ружка дружка – една от любимите героини в някогашните детски радиопредавания, от времето, когато вашите баби и дядовци са били деца.

Слушайте ДЕТСКОТО.БНР!

 

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: