Съботната детска програма на сайта на 13 февруари

от

публикувано на 12.02.2021

Дойде време за новата ни съботна среща на детския сайт на Българското национално радио на интернет адрес: http://detskotobnr.binar.bg. Очакват ви три часа приказки, детски предавания, радиосъстезание и специалните ни рубрики – етнографска, музикална и История на изкуството за деца.

Началният час е 09:00, когато е време за приказки! Първа в съботната ни приказна програма е една стара тамилска приказка от поредицата „Приказки за скъпоценности“ – „Трите диаманта“. Продължаваме с историята „Лакомникът-носорог“, за почитателите на Ръдиард Киплинг, след това е ред на Йордан Радичков и „Врабчето Джиф“. Очакват ви още приказки, написани от деца, английски приказки и древногръцки митове и легенди от поредицата „За боговете и героите“ – „Аполон и Артемида“, „Делфийският оракул“, „Прометей“, „Дедал и Икар“ и др.

Съботната ни програма ще продължи с втория епизод за месец февруари на радиосъстезанието „Златната ябълка“. Очаква ви среща с нашия извънредно интелигентен и твърде очарователен триглав змей и неговия незаменим помощник в задаването на въпроси – Калина Колева.

На гости на „Софийската опера и балет“ в ДЕТСКОТО.БНР ще ви заведе Виолета Димитрова.

Следва етнографската ни рубрика „Яйцето на света“, в която Ани Маринова ще ви разкаже за карнавала у нас и в Европа, и ще научите как се гони зимата.

Програмата ни продължава с епизод от музикалната рубрика „От соул до рокендрол“, посветен на музикалния стил „Самба“. Водещ е Тома Спространов.

По следите на черния гарван ще ви отведе епизодът на „История на изкуството за деца“, с който завършва специалната ни съботна среща.

Любимите ви песни избира музикалният редактор Албена Велева.

Специалната ни тричасова детска програма очаквайте в събота, на 13 февруари, 2021 г., от 9:00 до 12:00 часа!

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: