Специалната ни съботна програма на 20-ти февруари

от

публикувано на 17.02.2021

И тази събота на 20-ти февруари бъдете със специалната ни детска тричасова програма. Очакват ви много изненади и приятни забавления!

Ще започнем с приказките, които звучат в рубриката ни „Ранобудно петленце“.  Ще ви разкажем норвежката приказна история „Да видиш със собствените си очи“. После ще ви очаква среща с „Горделивият прилеп“ и „Баба Яга, момчето и вълкът“. Накрая ще отворим „Чудната кутийка“ и ще завали „Дъжд от бонбони“. Ще ви запознаем   с едно дете,  което обича да пише  и неговата страховита  приказка  „Игра на духове“.

Веднага след това  е време за среща с вашия любим,  чаровен,  остроумен, интелигентен и прелюбопитен триглав змей. Започва  състезанието „Златната ябълка“. В този брой ще разберем кой ще стане победител на месец февруари и ще грабне голямата награда.

Следва „Детското.БНР“. Пригответе се за едно пътуване в царството на  безсънието,  в което управлява цар Безсънко. Той от години не може да заспи и му трябва чудо това да се случи. Може пък и да успее. Кой знае?

Готови ли сте да се потопим в разкриването на поредната загадка, скрита в морските дълбини, близо до един тайнствен остров?  Тогава да тръгваме, защото мистериите нямат търпение да бъдат разгадани!

А сега е време е за музика и рубриката ни „От соул до рокендрол“. В това издание Тома Спространов  ще ви разкаже за  салсата – танц, който включва в себе си много стилове,  разнообразно звучене и различни музикални инструменти. За пръв път  се танцува по улиците на Куба,  през 50-те години на миналия век.

Няма да пропуснем и  етнографската ни рубрика „Яйцето на света“. В този брой Ани Маринова ще ви разкаже за захарта. Знаете ли, че преди много години тя е била  по-скъпа  и от златото?

А след това ще отворим и нашата „Музикална кутийка“, за да разберем каква мелодия е скрила в нея Даниела Найденова.

Ще завършим с поредния интересен епизод от „История на изкуството за деца“. В него ще ви разкажем за  езерните  дворци и рицарите в зелено. Приятно слушане!

Музиката и песните за вас подбира музикалният редактор Албена Велева.

А  пъстрата ни програма в събота започва точно в 9 сутринта на адрес: www.detskotobnr.binar.bg!  Бъдете с нас и се забавлявайте!

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: