Малкият Мук

от

публикувано на 19.02.2021

„Когато се отвореше вратата и навън първо се подадеше голямата глава с още по-големия тюрбан, последвана от телцето, стъкнато в износено наметало, широки шалвари и голям пояс, на който висеше дълъг ятаган — толкова дълъг, че човек се чудеше дали Мук беше закачен на него или той на Мук, въздухът прокънтяваше от радостната ни глъчка, хвърляхме фесчетата си нагоре и скачахме като луди наоколо. А Малкия Мук ни поздравяваше със сериозно кимване на глава и с бавни крачки тръгваше надолу по улицата. Като вървеше, си влачеше нозете, защото имаше такива големи и широки чехли, каквито не бях виждал дотогава…“

Сигурно сте чели приказката на Вилхелм Хауф за Малкия Мук, който минава през различни изпитания, за да се увери накрая,че щастието има стойност само ако постигнато честно и с достойноство.

Ако ви е любопитно да срещнете героите на тази приказка на театралната сцена, не пропускайте представлението на Столичния куклен театър, в салона на улица „Янко Сакъзов“ 19, на 20 и на 21 февруари 2021 г., от 11.00 часа!

Източник: Столичен куклен театър

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: