ДЕТСКОТО.БНР от 22 до 28 февруари 2021

от

публикувано на 21.02.2021

Всяка сутрин от 7.20 до 8.00 звучи специалната ни програма, на вълните на програма „Христо Ботев“ на  Българското национално радио.

Какво можете да слушате през следващата седмица в ДЕТСКОТО.БНР?

От понеделник до петък е времето на Радиотеатъра за деца. В понеделник ще се потопим в  едно „Море във ваната“, а във вторник ще се срещнем с любим герой – Котарака в чизми. В сряда ше си припомним приказката „Барабанчик“ на Братя Грим. В четвъртък ще станем свидетели на чудното пътешествие на малката Ани Манинен, от едноименната книга  на финландската писателка Маря-Лена Микола. Заедно с брат си Ласе и приятелите им – видрата, сьомгата, жабока, птиците и коня-мъгла, тя ще се опита да намери магическите думи, с които може да бъде спасена от унищожение Майката-Природа. Петък е за „Новите дрехи на краля“ на Ханс Кристиян Андерсен.

На 27 февруари, събота, не пропускайте „Яйцето на света“ – в поредния  епизод ще ви разкрием коя храна е била смятана за вкусна и полезна в Средновековна ЕВропа. „История на изкуството за деца“ ще ви отведе в Украйна, за да разберете повече за  Иван Мазепа и украинския барок, а после и  из земите на днешна Унгария, в началото на 16 век.

В неделя ви каним в Работилничката за фантазьорстване и невероятстване. Там ще отваряме кутии с големи изненади, ще тръгнем на лов за ананаси и ще се сприятелим с истински октопод!

Слушайте ни всяка сутрин!

 

 

 

 

 

 

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: