Специалната ни съботна програма на 27 февруари 2021

от

публикувано на 25.02.2021

На адрес https://detskotobnr.binar.bg/ , от 9.00 до 12.00 часа, и тази събота можете да се забавлявате с програмата на ДЕТСКОТО.БНР. Приказки, песни, игри и състезания…И  още много интересни и любопитни неща за света около нас, наблизо и  по-далеч.

Приказните истории този път са от  Африка, Италия, Великобритания, Кавказ и Португалия. Ще ви срещнем с вещицата от село Покапаля, ще поровим заедно в гърнето на  мъдростта, ще поразсъждаваме върху това защо е важно да се асфалтират пътищата…“Котките на предачката“ мъркат в една персийска приказка, а как може да живее една теменужка на Северния полюс разказва любимият Джани Родари. Не сме забравили и приказките, написани от деца за деца – този път ще чуете „Телефон- марафон“ и „Шушу“.

Следва епизод от състезанието „Златната ябълка“, в което ви очаква прелюбопитният триглав змей , а после ще научите и как е бил измислен шахът. Дракони и всякакви други странни създания ще ви дебнат по ъглите, докато с „Яйцето на света“ най-после не поемете по стъпките на цивилизацията.

В „От соул до рокендрол“ с Тома Спространов ще слушате мамбо.

На финала ви очаква поредният епизод от „История на изкуството за деца“, в който ще ви разкажем за Кьолнската катедрала.

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: