ДЕТСКОТО.БНР от 1 до 7 март 2021 г.

от

публикувано на 28.02.2021

Честита Баба Марта!

Ето какво ви предлагаме  в ефира на програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио, в първата седмица на месец март.

Всяка сутрин от 7.20 до 8.00 часа ДЕТСКОТО.БНР е с вас!

От понеделник до събота можете да слушате Радиотеатъра за деца. В понеделник се забавлявайте с „Хитра случка“ на Мирон Иванов. Във вторник ви очаква една  „Приказка за феи“ – автор е Теодора Стамболска. „Разковниче“ е името на драматизацията, по мотиви от българската народна приказка  „Цар и разковниче“, разказана от Лозинка Йорданова. – тя ще прозвучи в сряда. В четвъртък в радоиефира ще долетят папагалчето и пеперудката, от едноименната драматизация на Борис Априлов. Всички познавате добре приказката на Ханс Кристиян Андерсен  за принцесата и граховото зърно. В петък ви предлагаме да чуете нейна версия в рими, написана от Людмил Станев.

В събота в студиото на ДЕТСКОТО.БНР ще ви очаква прелюбопитният и невероятно интелигентен триглав змей от   състезанието „Златната ябълка“ – както обикновено, ще бъде готов да раздава бонбони, но само ако получава верни отговори на многобройните си въпроси. В рубриката „Непознатите думи“ този път думата е „дизайн“. Какво си мислите, че означава и какво, всъщност, е – слушайте и ще разберете. В „История на изкуството за деца“ ще ви разкажем за един от шедьоврите на френската столица, Париж – Домът на инвалидите.

На 7 март, неделя, ще посетим зеленогледите. Как изглеждат и с какво се занимават? Имайте малко търпение…

                                              

 

 

 

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: