Яйцето на света: Храната в Средновековна Европа

от

публикувано на 02.03.2021

Сигурно някога сте си задавали въпроса с какво са се хранели европейците през Средновековието? Христофор Колумб все още не е открил Америка и за всички вкусни зеленчуци като картофи, царевица, домати, чушки, които са неизменна част от съвременната кухня, европейците не били и чували. Непознат бил още и шоколадът, каква скука, а също ананасите, ванилията и много от любимите ни подправки. За отбелязване е и фактът, че дълго време европейците упорито отказвали да опитат даровете на Колумб и да ги използват в кухнята си.

За някои особености на храната в Европа в Средните векове ще научите от новия епизод на етнографската рубрика „Яйцето на света“. Гост в него е Рая.

Приятно слушане!

Източник: Pixabay
Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: