Детският съботен стрийм на 6 март

от

публикувано на 04.03.2021

В съботния стрийм на 6 март , между 9.00 и 12.00 часа,  на адрес www.detskotobnr.binar.bg , сме подготвили специално за вас:

Приказки от цял свят: „Приказка за мартеницата“; „Безброй ирландски теменужки“; „Хитър Петър и Настрадин Ходжа“ и още много вълнуващи приказки с невероятни герои!

В радиосъстезанието „Златната ябълка“, Триглавият змей пристига със своите въпроси. Кой ли ще стане първи финалист и ще се състезава за победител на месец март?

В „Работилничката за фантазьорстване и невероятстване“ с Ирина Вълчанова ще отваряте кутии с невероятни изненеди, ще тръгнете на лов за ананаси и ще разкриете тайната история на октопода.

В „Детското.БНР“ с Калина Колева ще смалите човешките си размери, за да се пренесете в страната Джуджетия. Там ви очаква джуджето Дрън-Дрън, което е доста капризно и приема само себеподобни.

В детската  етнографска рубрика „Яйцето на света“, Ани Маринова ще ви разкаже какво са слагали нашите предшественици на средновековната трапеза и защо скъпата, сега, сьомга, тогава е била  храна за простолюдието.

В поредицата за деца  „Музикални картинки“, Тома Спространов ще ви  разкаже за пънка. Защо истинските пънкари носят т.нар. „петльови гребени“ и какво е характерно за пънк-музиката?

В „История на изкуството за деца“ ще разтворите завесите на френски театър, за да научите как е създаден той. Очаква ви и чудесна обиколка на скалистия приливен остров Мон Сен Мишел във Франция, обявен за исторически паметник на културата.

Музикалното оформление на съботния детски стрийм е на редактора Албена Велева.

Източник: https://pixabay.com/

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: