Специалната ни програма на сайта на 13 март

от

публикувано на 12.03.2021

Приказки, радиосъстезания, непознати думи, история на изкуството за деца и много музика ви очакват в съботния тричасов стрийм на детския сайт на Българското национално радио на интернет адрес: http://detskotobnr.binar.bg.

Специалната ни съботна програма започва с приказки, точно в 09:00 часа! Някои от тях са чисто нови и идват отдалеч – от Индия и Бразилия! Записахме ги заедно с актрисата Добриела Попова. Ще научите „Защо агнето е кротко“, ще чуете приказката „Глупавите ученици“ за един стар индийски мъдрец, историята за едно сочно и сладко манго, и  приключенията на Раму в индийската приказка „Раму и мангото“, ще разберете „Кой е по-хитър“ и има ли говорещи пещери.

Специалната ни програма в събота ще продължи с втория епизод на радиосъстезанието „Златната ябълка“ за месец март. Очаква ви среща с нашия извънредно чаровен и умен триглав змей.

Срещата ни ще продължи с ДЕТСКОТО.БНР, в което Виолета Димитрова ще ви срещне със „Зеленогледите“ и с Беатрис Петрова.

Какво е дизайн ще научите от Ирина Вълчанова в чисто новата ни рубрика „Непознатите думи“.

Тома Спорстранов, в рубриката от „Соул до рокендрол“, ще ви запознае с хард рока.

Детският стрийм, както всяка събота, ще завърши с епизод от рубриката „Историята на изкуството за деца“. Очаквайте да научите повече за Франческо Петрарка, за японския куклен театър и за замъка Химежди.

Любимите ви песни в детския стрийм избира музикалният ни редактор Албена Велева.

Очаквайте специалната ни тричасова детска програма в събота, на 13 март, 2021 г., от 9:00 до 12:00 часа!

 

 

Източник: Pixabay

БНР© 2018 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: