ДЕТСКОТО.БНР в ефира на програма „Христо Ботев“ -15-21 март 2021

от

публикувано на 14.03.2021

Всяка сутрин, от 7.20 до 8.00 часа, слушайте ДЕТСКОТО.БНР  в ефира на Българското национално радио.

От понеделник до петък  ще бъдете в компанията на Радиотеатъра за деца. И тази седмица продължават забавните истории на двете весели и палави сврачета Джими и Алфред. Автор на радиосериала е Михаил Казаков.

В събота  отрано ще отворим вратата на студиото за прелюбопитния и изумително интелигентен триглав Змей от детското състезание „Златната ябълка“. Предстои финалът за месец март. Колко трудни ще бъдат змейските въпроси и кой от двамата състезатели ще успее да грабне първата награда? Слушайте и ще разберете…

В „История на изкуството за деца“ ще ви отведем в далечна Индия, за да ви разкажем за прекрасния танц кучипуди и за индийските музикални инструменти. Ще научите и много интересни неща за  базиликата Де Бегоня в испанския град Билбао и  за Девата-покровителка на града.

Неделята сме оставили за „Живите роботи“ – така се казва изложбата , открита наскоро в София, която може направо да ви остави без дъх…Разгледайте я „по радиото“!

Ще си поговорим и за приятелството и за най-истинските приятели. А после Тома Спространов ще ни запознае с дуета „Карпентърс“ в рубриката „От соул до рокендрол“.

 

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: