Специалната ни съботна програма на 20 март

от

публикувано на 18.03.2021

И тази събота не пропускайте пъстрата  програма на  детския стрийм. Екипът на „Детското БНР“ отново ще се погрижи за вашето добро настроение в почивния ден!

Ще започнем с приказките, които звучат през седмицата в рубриката ни „Ранобудно петленце“. Ще ви разкажем  за „Детето на гръмотевицата“. После ще разберем „За какво се карат земните стихии“ и ще се посмеем с приказката, написана от Ян Сикора  за месец март. И понеже пролетта вече чука на вратата, няма да пропуснем и децата, които обичат да пишат. Ще ви представим  историята на  един „Щъркел с ботушки“. После ще отидем до „Кучешкото село“, ще се разходим до тундрата, където живеят „Малкия ловец и големия тигър“ и накрая ще се върнем далече в древността, за да чуем  древногръцкия мит  „Легенда за Асклепий“.

Веднага след това е време за „ДЕТСКОТО. БНР“. В това издание на предаването  Ани Маринова  и Виолета Димитрова ще ви заведат на изложбата, посветена на фараона Тутанкамон, живял и управлявал древен Египет преди много хилядолетия. Легендата разказва, че неговата гробница не бива да се отваря, защото носи проклятие на този, който влезе в нея.

Ето го и любимият ви очарователен,  интелигентен,  страхотен и прелюбопитен триглав змей. Готов да задава купища въпроси, които носи в огромен чувал на гърба си. Тази сутрин ще стане ясно кой ще грабне голямата награда и ще стане победител на месеца, в състезанието „Златната ябълка“.

Ще решим и една главоблъсканица. В най-новата ни рубрика „Непознатите думи“, тази седмица попитахме децата какво означава думата „симбиоза“? Дали е болест,  филм,  екзотично цвете или нещо друго?  Вие как мислите ? Слушайте внимателно и вижте дали сте успели сами да  откриете  значението на тази  интересна дума.

В „От соул до рокендрол“ с Тома Спространов ще подредим картинките на стила хеви метъл, възникнал в Обединеното кралство в края на 60-те и началото на 70-те години на миналия век. В музикално отношение  се характеризира с използването на електрически  и  бас китари, клавишни инструменти и барабани. Вокалистите на групите неуморно тичат по сцената. Музикалните звуци са тежки, а гласовете на изпълнителите доста мощни. Днес  ще ви представим три от най-известните и обичани групи на този стил: AC DC, Iron Maiden и Motorhead.

Ще завършим с епизод от „История на изкуството за деца“. Ще ви разкажем за  Палацо дела Раджионе  в Италия.

Музиката за вас избира музикалният редактор Албена Велева.

А вие бъдете с нас  на 20 март и се забавлявайте цели три часа! Започваме точно в 9 на адрес: www.detskotobnr.binar.bg

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: