ДЕТСКОТО.БНР по радиото от 22 до 27 март 2021

от

публикувано на 21.03.2021

Какво можете да слушате по програма „Христо Ботев“ на БНР през следващата седмица?

В делничните дни ще сте в компанията Радиотеатъра за деца. В понеделник и вторник ще можете да се насладите на последните две приключения на двете палави сврачета Джими и Алфред от радиосериала на Михаил Казаков. В сряда ви очаква среща с „Орла – гълтачът на жаби“, от необикновената история на датския писател Оле Лунд Киркегор. Четвъртък ще ни отведе при „Тримата ловци“,  по приказката на австрийския писател Роберт Музил. В петък можете да слушате „Кристалният дворец“, по едноименното произведение на румънския писател Барбу Делавранча.

В събота  от  етнографската ни рубрика „Яйцето на света“ ще разберем какви са били старинните вярвания на хората за прелетните птици, а в „Домашен любимец“ ще  говорим за  специалните грижи, които трябва да полагаме за морските свинчета, хамстерите и белите мишки. В „История на изкуството за деца“ ще се разходим  по Моста на ангелите в Рим и ще разгледаме някои от картините на италианския художник Пиетро Кортона.

А в неделя отново ще отворим Работилничката за фантазьорстване и невероятстване. Ще спасяваме света с едно вълшебно семенце, ще умуваме над странната дума „зунк“ и ще разгадаваме тайната на човека-лъв от една древна пещера в Германия. Ще остане време и за историите от „Музикална кутийка“. За финал сме оставили поредния епизод за историята на старите детски предавания – този път ще разлистим дневника на актрисата Мара Чапанова, която е правила записи в Радиото, още когато е била дете…

Слушайте ни всеки ден от 7.20 до 8.00 часа!

 

 

 

 

 

 

 

 

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: